ECPI header - website_NL.jpg

 

Onze Event Academy biedt navormingen, advies en onderzoek op maat aan voor event professionals actief in de publieke en (non-)profitsector.

Event Master Classes

Nood aan extra kennis en expertise? Jaarlijks organiseren we verschillende event master classes van een halve dag, verspreid doorheen het jaar.

 

Elke master class wordt gevolgd door een rondetafelgesprek met andere event professionals. Leer niet enkel van onze experten maar ook van elkaar!

De thema’s die we in 2022 behandelen: 

 • Duurzaam organiseren en communiceren (Stijn Lambert, 17 maart)

 • De toekomst van events postcorona (Ken Veerman, 28 april)

 • Crowd counting (Maarten Weyn, 19 mei)

 • Bruisende handelskernen met events (Herman Konings, 6 oktober)

 • Inclusieve organisaties en events (Sana Sellami, 8 december)

Studiedag Evenementenveiligheid

Op 6 september organiseren we een (gratis) studiedag rond evenementenveiligheid. We zoomen in op het belang van crowd counting, een belangrijke basisvoorwaarde voor het veilig organiseren van evenementen.

 

De onderzoekers van KdG en IDLab stellen hun onderzoeksresultaten en de nieuwe online Telwijzer voor, die je kan gebruiken om de meest geschikte telmethode(n) voor jouw evenement te bepalen. Ook zullen verschillende gastsprekers en partners het waarom en hoe van crowd counting toelichten aan de hand van concrete praktijkcases:

 

 • Bert Brugghemans, commandant van Brandweer Zone Antwerpen en auteur van het boek ‘Alles onder Controle’, leidt de studiedag in en zal focussen op hoe alle stakeholders betrokken bij het organiseren van evenementen zich kunnen wapenen om een evenement veilig te laten verlopen.

 • Gert Claes, organisator van Brussels Jazz Weekend, licht toe hoe de data uit bezoekerstellingen ook jou kunnen helpen bij het veilig(er) organiseren van een evenement.

 • Onze projectpartners Acurity, The Retail Factory, CrowdScan, Citymesh, Proximus en Cropland stellen hun specifieke telmethoden voor en gaan graag met jou in dialoog over een aanpak op maat van jouw evenement.

Themadag Duurzaam Ondernemen

Duurzaam ondernemen, hoe doe je dat? Welke noden en uitdagingen zijn er in jouw organisatie rond dit thema? Op onze themadag Duurzaam Ondernemen op 8 september gaan onze onderzoekers/experten met jou in gesprek over dit onderwerp. Wat kunnen wij met ons praktijkgericht onderzoek voor jou betekenen?

Wat mag je van ons verwachten?

 • Inzichten in hoe duurzaam te ondernemen. Wij delen onze onderzoeksresultaten graag.

 • Vervolgtrajecten op basis van jouw concrete vraag. Wij helpen je bij de formulering van die vraag.

 • Een breed netwerk van organisaties in uiteenlopende vakgebieden.

Event Toolkit Workshop

De toolkit van het expertisecentrum Publieke Impact bevat gratis tools en richtlijnen om zelf de impact en waarde van jouw evenement te berekenen. 

Tijdens de event toolkit workshop leggen we stap voor stap uit hoe je de tools kan gebruiken en inzetten. We geven jou de kans om tijdens de workshop zelf te oefenen, en vragen te stellen. 

De tools geven een antwoord op: Wie bezoekt het evenement? Welke impact heeft het evenement op de maatschappij en de lokale economie? Hoe tel je best de bezoekers van het evenement? 

Schrijf je in voor de event toolkit workshop die we op donderdag 29 september 2022 organiseren.

Event Portfolio Workshop

Is het eventaanbod en -beleid afgestemd op het DNA van jouw stad/gemeente? Wat is al goed en wat kan beter? 

Deze workshop op maat voor lokale overheden verloopt als volgt:

 

 • Een dienstoverschrijdende werkgroep wordt samengesteld.

 • Tijdens de workshop introduceren we ons impactmodel (90 min).

 • We brengen het huidig eventportfolio in jouw stad/gemeente in kaart en gaan na welke types events ontbreken en van welke er een overaanbod is (60 min).

 • Samen ontwikkelen we een gedragen eventvisie op maat (90 min).

 • We formuleren conclusies en aanbevelingen (60 min).

 • Na de workshop presenteren we dit aan het college van burgemeester en schepenen en bundelen we alles in een overzichtelijk rapport.
   

Event Communicatie Webinar

 

Wie zijn de bezoekers van jouw event? Hoe communiceer je best naar welke groepen? Naar welke informatie zijn ze op zoek?

 

Met de gratis webinar ‘doelgroepgerichte eventcommunicatie’ informeren en inspireren we jou over hoe je over jouw event gericht kunt communiceren naar bepaalde doelgroepen. Met als doel: een betere afstemming tussen jouw doelgroepen en jouw event.

Webinar Inclusieve Organisaties

 

Hoe inclusief is jouw organisatie? Met de website en gratis webinar ‘inclusieve organisaties’ inspireren en informeren we je over levensbeschouwelijke diversiteit op de werkvloer. We werken rond drie pijlers:

 • schep een inclusief klimaat

 • hanteer een inclusieve leiderschapsstijl

 • zet inclusieve praktijken op

 

Bekijk de gratis webinar, lees meer over onze managementprincipes en doe zeker de check!

Workshop Inclusieve Organisaties

Een inclusieve werkomgeving creëren vergt concrete inspanningen en doelgerichte acties.

 

Tijdens deze workshop (2 à 3 uur) leer je hoe jouw organisatie impactvol kan inzetten op levensbeschouwelijke diversiteit op de werkvloer. We gaan samen aan de slag en bekijken in detail de tien managementprincipes uit ons onderzoek. Aan elk principe werden concrete tips, praktijkvoorbeelden en adviezen van experten verbonden.

 

We dagen je uit om actiepunten en aanbevelingen te formuleren voor jouw organisatie en om stappen te zetten richting een meer inclusieve werkomgeving.