top of page
KdG_Research-logo-V-black-rgb.png
Publieke Impact_logo.jpg
EC PI_evenementen etnisch cultureel team

Inclusief Werven en Teamwerk

Onderzoeksperiode: 2020-2022
ESF-project

 

Organisaties die actief inzetten op divers-sensitieve praktijken en een inclusief klimaat, zowel op het vlak van instroom als op het vlak van retentie zijn schaars.

 

Wetenschappelijk onderzoek toont nochtans aan dat er veel sociale en economische voordelen verbonden zijn aan een inclusief personeelsbeleid. Een diverse werkplek met een inclusieve organisatiecultuur slaagt erin meer talent aan te trekken en te behouden

 

Inclusief werven

In dit project werd samengewerkt met de culturele en evenementensector om bedrijven de weg te kunnen tonen naar een meer divers-sensitieve rekrutering en selectie.

 

Wil je je rekruterings- en selectiebeleid onder de loep nemen? Is het hoog tijd om op een andere manier naar functies, vacatures en kandidaten te kijken? Ga aan de slag met onze D&I-kit. Hierin bundelden we aan de hand van 10 bouwstenen allerhande kennis, praktijkvoorbeelden en tips & tricks voor inclusieve rekrutering en selectie. 

 

Inclusief Teamwerk

 

Wil je inzetten op een inclusieve werkvloer waar iedereen zich erkend en gewaardeerd voelt? Aan de hand van 22 ervaringsgerichte activiteiten zetten we jou op weg naar meer vertrouwen, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en resultaatsgerichtheid, de bouwstenen voor een sterk divers team.

combinatielogo_esf_0.jpg

Het project ‘TEAMinclusie(f) - sterk samenwerken in een divers team’ werd in uitgevoerd in samenwerking met partners uit België (Event Confederation, Sociaal Fonds Podiumkunsten, Untitled Workers Club, De Aanstokerij), Nederland (Society in Motion) en Italië (3C Lab) en met ondersteuning van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

bottom of page