Karel de Grote Hogeschool

Campus Groenplaats

Nationalestraat 5

2000 Antwerpen (België)

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon

Expertisecentrum Publieke Impact

publiekeimpact@kdg.be

Het expertisecentrum Publieke Impact verricht toegepast wetenschappelijk onderzoek met als doel evenementen en steden 'beter' te maken.

 

Betere evenementen en steden hebben een grotere publieke impact en dus een effectievere inzet van middelen, mensen en materiaal.

 

Onze onderzoeksactiviteiten richten zich op de ontwikkeling van instrumenten en richtlijnen om evenementen en andere stedelijke activiteiten beter af te stemmen op burger en maatschappij. 

 

Met behulp van dienstverlening en opleidingen vertalen we onze expertise op maat van de verschillende spelers in de event sector, zowel in de publieke als (non-)profitsector.

Publieke Impact_logo.png

Christine Merckx

Hoofd Expertisecentrum

christine.merckx@kdg.be

Eva Vermeire

Onderzoek

eva.vermeire@kdg.be

Jolien Vangeel

Onderzoek

Dienstverlening

jolien.vangeel@kdg.be

Julie De Smedt

Onderzoek

Communicatie

julie.desmedt@kdg.be

Joris Verhulst

Onderzoeksstrategie

Dienstverlening

joris.verhulst@kdg.be

Kenneth De Keulenaer

IT

Development

kenneth.dekeulenaer@kdg.be

Een lange geschiedenis in het kort...

Het expertisecentrum Publieke Impact - voorheen de onderzoeksgroep ROI voor Publieksevenementen - voert sinds 2014 onderzoek naar de lokale impact van publieksevenementen. 

 

De eerste stappen daartoe werden in oktober 2013 gezet door Christine Merckx en Peter Decuypere. Een samenwerking die haar meerwaarde meermaals bewees tijdens de eerste twee onderzoeksjaren. 

Tijdens het tweede onderzoeksjaar kreeg het onderzoeksteam wetenschappelijke begeleiding van dr. Joris Verhulst. In 2016 versterkte Julie De Smedt het team als wetenschapscommunicator en Kenneth De Keulenaer als IT-expert vnl. bij de ontwikkeling van de online tools.

 

Al vanaf begin 2018 vormt dr. Jolien Vangeel een grote meerwaarde voor het expertisecentrum, net als dra. Eva Vermeire die sinds september 2019 een waardevol lid van het onderzoeksteam vormt.