Publieke Impact_event_logo.png
Telmethodes.jpg

Bezoekers-

tellingen

 

 

 

 

 

Hoe tel je best het aantal bezoekers op je evenement?

Inzicht in het bezoekersaantal van een evenement is cruciaal. Niet enkel voor de veiligheid en crowd control, maar ook om voorspellingen te doen en om de impact van je evenement te berekenen.

Een telmethode op maat van jouw evenement

Looptijd onderzoek: 2017 - 2018

PWO-project met steun van KdG Hogeschool

Er bestaan verschillende methoden voor bezoekerstellingen. Maar welke is geschikt voor jouw specifiek evenement? Hoe kan je het bezoekersaantal optimaal tellen in functie van de duur en de omvang van je evenement? Wat doe je met locaties met meerdere toegangswegen?

We onderzochten de praktische, financiële en organisatorische haalbaarheid van de verschillende manuele, mechanische en digitale telmethoden. Op basis van de verworven inzichten uit de literatuur- en veldwerkstudie werd een screening gemaakt van geschikte en niet-geschikte telmethoden voor de verschillende type evenementen.

Zelf aan de slag? Op basis van een aantal eenvoudige parameters zoals de duurtijd, de oppervlakte van het terrein en het budget geeft de tool Telwijzer meteen inzicht in de meest geschikte telmethode(n) op maat van jouw evenement. Deze tool is gratis beschikbaar in de Toolkit.

De nauwkeurigheid van telmethoden

Looptijd onderzoek: 2020 - 2022

TETRA-project met steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen

Het meten van mensenmassa’s in de evenementensector is en blijft een uitdaging. De organisator, het veiligheidspersoneel, ordediensten en andere belanghebbenden spreken vaak over uiteenlopende bezoekersaantallen op hetzelfde evenement. Ook de technologische telmethodes spreken elkaar tegen. De nood aan ijkingen voor verschillende telmethoden is hoog.

In samenwerking met IDLab van de Universiteit Antwerpen onderzoeken wij de nauwkeurigheid van volgende telmethoden: kliktelling, kwadranttellingen, cameratelling, wifitelling, mobiele datatelling en de MensenMassaMeter. 
 

 

Karel de Grote Hogeschool

Campus Groenplaats

Nationalestraat 5

2000 Antwerpen (België)

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Youtube Icoon

Expertisecentrum Publieke Impact

publiekeimpact@kdg.be